Hemoroider og soppinfeksjon

Kanskje starte med hvordan en graviditet kan være!
Min graviditet var egentlig helt fantastisk, helt motsatt av det alle andre sier. Jeg brakk meg en gang i løpet av 9 månder, og det var av mammas parfyme. Bekkenløsning, kvalme, hormonellutbrudd og vondt var jo det jeg hadde forberedt meg på. Siden jeg aldri har hatt flaks i noen som helst ting var jeg helt overbevist om at jeg kom til å få bekkenløsning i uke 6, spy i 6 månder, og de 3 siste måndene bare ligge på sofaen uten å klare og bevege meg. Det var jo tross alt det jeg hadde forberedt meg på, for det var det alle snakket om. Kommentarer som "Håper du ikke spyr like mye som meg" og "Jeg unner deg virkelig IKKE den bekkenløsninga og bekkenlåsninga som jeg hadde!" var jo ting som brente seg fast i hode mitt, så jeg kjente jo ekstra godt etter.

Men, er det to ting jeg absolutt skulle få, så var jo det selvfølgelig hemoroider og soppinfeksjon samtidig. Det var det ingen som fortalte meg, at gravide er ekstra utsatte for nettopp disse to godsakene. Og når skjedde det? Jo, selvfølgelig når jeg var i syden sammen med familien min. Hvordan fant jeg det ut? TAKK GUD FOR ANSIKTSKAMERA PÅ TELEFON. Samboeren måtte også trå til da han så at jeg klødde og gikk veldig merkelig. Glad vi har et åpent forhold.
Ferden gikk jo da til en av de mange apotekene der, og forklaringen startet "I think I have hemoroids!! And it's itching in my vagina!! And I'm pregnant!!!!". Han ga meg litt tabeletter og krem, fikk også beskjed om å dra og kjøpe naturell yoghurt. Ingenting hjalp så det ble en gøy hjemreise. Dro rett på apoteket i Norge dagen etter vi kom hjem, og det hjalp(heldigvis).

Ikke nok med det, til og med etter fødselen fikk jeg hemoroider, to stykk faktisk. Og det er og heeelt normalt.


Fikk du hemoroider når du var gravid eller etter fødselen? Fortell meg gjerne slik at jeg ikke føler meg alene...

1

Sånne temaer er det dessverre ganske tabu å prate om fortsatt, så bra du tar det opp. Tror det er mange gravide som får litt sjokk når de opplever ting de aldri har hørt at andre gravide opplever.

Skriv en ny kommentar